Sunday, June 24, 2012

: ontheway to TAIPING :


actually , dah lama nak create post . but , disebabkan oleh kekangan masa yang berlaku plus sedikit halangan aku kena post and pone ! so , finally menari-nari jugak jari-jemari aku nie di atas keyboard yang sudah lama tak di tekan , lama ke ? errr -.- oke , now aku nak cerita kisah semalam and semalam . kalau blog aku english version dah lama kena pakai past tense , mau berpeluh aku . kaaan ? maklumlah orang tak berapa nak putih , lemah sikit english-english nie . keh keh keh . sekarang aku dekat uitm di hatiku <3 ~ baru je balek dari taiping tercinta . haaa , besau kan ?

kalau ikotkan plan dengan budak kelas member kelas , diorang ajak overnight minggu nie . tapi disebabkan kerinduan yang teramat kat rumah , acara terpaksa di tangguhkan . sorry korang -_- laenkali and laenhari la eh ? jangan serik plan dengan aku taw . hehehe . oke , kisah past tense pon bermula . jumaat pagi ritu aku bangun dengan terkejot . yelah , aku dah janji dengan kawan aku nak balek rumah sesama . kitorang janji nak gerak pukul tujuh setengah . awal kan ? nampak tak excited nak balek kat situ . awal gila . aku bangun dengan kalut sekali time tu sebab lagi lima belas minit pukul tujuh . dengan barang semua tak kemas lagi . barang la sangat , aku selalu balek bawak beg sandang seketoi . sebab malas bawak banyak barang naik bas . penat nak hangkut . kawan aku terpaksa tunggu aku bersiap kejap . then , kitorang pon jalan ke stesen bas bus stop . dengar macam dekat je kan , berpeluh jugak oh nak sampai . kawan aku bawak dua beg . so , aku tolong hangkotkan buku dia . baik tak ? pui , kurang pahala aku. -.-

dalam 15 minit duduk kat bus stop . bas sampai . kitorang duduk seat belakang sekali . tetiba kawan aku , hanun cakap , tak bahaya ke duduk belakang nie , sebab jauh dari orang . lagipun orang bangla selalu naek bas nie . aku dengan serta merta tarik beg pergi seat depan sikit . yelah , takut aku . kawan aku gelak dengan tindakan aku yang kelam kelibut tu . depan kitorang ade budak laki , tak budak sangat la . remaja gitu . tibe-tibe dia letak tangan kat kepala dia . errr , tau tak apa aku nampak kat tangan dia ? pui , kuku panjang macam kak ponti . kalau putih bersih tak pe jugak . nie buat loya tekak aku jaa . sangat pengotor . aku ajak hanun pergi tesco lepas sampai taiping , dia on je . mula-mula aku tak taw jugak nak naek bas mana nak pegi tesco . jadi buat tebai muka tanya orang-orang kat situ , padahal orang taiping . maluu jaaa . so , kitorang terpaksa tunggu bas pulak pergi tesco . lama jugak nak tunggu . first time aku nak naik bas tu .  nasib tak naik bas parit buntar , maklumla rabun-rabun ayam sikit aku nie , maen redah je . nasib kawan aku perasan , kui kui kui .

waktu naek bas tu , ade pakcik nie dok usha-usha . mula la aku nak hangin . orang tua-tua nie kena la hormat kan , tapi pantang sungguh aku kalau orang tua laen macam nie . mula aku buat muka ketat . pui . saba jelaa , nasib dekat jugak . opah aku pernah pesan , jangan baik-baik sangat dengan orang tua , sebab diorang suka amek kesempatan . tapi tak semua laaa . setengah-setengah ja . hati-hati ye kaum hawa sekalian , jangan bagi chance kat orang tua-tua nie . kadang-kadang ade udang disebalik mee . sampai tesco pusing sana sini , mak hanun datang . mak dia tolong hantar aku kat umah , baek sungguh ! tenkiu tw . harini pun aku balik dengan hanun , mak dia siap belanja kepsi lagi . tenkiu again . semoga murah rezeki mak hanun . actually den tak pueh lagi jumpa family den . kalau nak puas kena stop study la kaan . +____=  28 ribulan nie besday ayah den . HB ayah !

nota kaki : waktu dekat tesco aku habiskan duet beli contact lens , saja gedik-gedik nak try . haha . menangis-nangis jugak aku waktu kakak tu pasangkan . yela kan , first time . hehe .

comel kan ? dulu aku takot sangat dengan kucing , tapi sekarang dah jadi penyayang sikit . heee .  


eh , lupa pulak ! tenkiu kepada mereka-mereka yang baru folllow kite , terharu den :'( tak penah-penah ramai komentor , kite dah terjah blog korang . tenkiu uolls :* eh lupa lagi , nak letak post tittle , nasib tak publish lagi , hehe . :)

2 comments:

MyMy said...

laa..
apsal tak letak pic pakai contact lense?
hehe nak tengok gak?
mesti mata comel jak kn hehehe

leeza said...

@ MyMy : hehe , tak comel pon la .
nt kite letak aee . :)
thankz reading !

Close