Wednesday, February 6, 2013

Move On


Untuk pertama kalinya nak buat post feeling-feeling sikit, ngeh ngeh ngeh. Aku bukannya pandai sangat bab-bab ni. Yelah, aku kan ganas. Rawr! *mengaum tanpa diancam. Let’s continue, post ni ada sikit about my personal, so let’s keep it our secret ya! Aku pon tak tau nak mula dari mana. Blurrr.

Fyi, aku ni suka buat keputusan terburu-buru, tak fikir panjang pun aku dah buat decision, yang kadang-kadang makan diri aku balik. Plus, aku tak suka dikongkong. Macam aku ada mastermind yang akan control aku. Aku memang tak suka. There is someone who really cares about me. Dia terlalu cares sampai aku rasa dia nak control aku. So, aku yang kepala angin and suka memberontak ni marah-marah dia. And suruh dia jauh dari aku. So, we break up tanpa fikir panjang. Sebab kononnya nak freely fly like a bird and do what I want to do. *fly la sangat, pui.

Mula-mula dia tak boleh terima, tapi disebabkan aku dia kena terima. Jahat nye aku waktu ni, tak fikir perasaan orang lain pun. And jujur waktu tu, aku rasa bebas. Dia je macam depress, tak dak mood semua. Aku selalu bagi dia semangat and cakap, ‘kalau ada jodoh ada laa, jangan risau’. Dia banyak sabar. Semakin hari dia semakin jauh dari aku. Maybe tu cara dia nak lupakan aku.

Dah dekat 10 bulan aku bebas fly like a bird gitu. Tapi aku dah rasa tak seronok. Sebab kadang-kadang aku rindu someone yang cares pasal aku. Biasalah manusia, bila ada dibuang-buang, bila tak ada dikenang-kenang *betul ke kiasan aku ni? Bedal sajalaah. And now aku rasa dia dah boleh hidup tanpa aku. Selama nie pon boleh je, tapi now dia dah too happy. Dengan cara dia aku tau yang dia happy! Aku pulak yang dipress, hokum karma maybe. Padan la muka aku kan.

Banyak juga benda yang dia buat aku terasa hati and sedih. Aku rasa dia nak buat aku suffer kot. Aku kena ready and kuat. Macam apa yang aku buat dekat dia dulu. Aku tau dia tak akan terima aku dah. So, aku kena move on. Aku dah tak boleh berharap dengan dia. Aku kena lupa semua benda pasal dia. I will try. He’s my past, and i have to look forward. Kan?

Dah tak nak cerita lebih-lebih. Tajuk pon ‘move on’ kan. Nanti teringat-ingat pulak. As a twenty years young lady, aku dah muhasabah diri aku, and lepas ni aku nak kena make decision wisely. Kalau talak kat tangan perempuan. Mau dua tiga kali aku kawin cerai dengan orang yang sama. Ngeh3. #KBYE





1 comment:

Hanny Abdullah said...

tak pe..masih muda lagi..ada masa cari yg lebih baik

Close